واسطه انگلیسی مرموز بین عمران خان و طالبان کیست؟

رسانه های انگلستان نوشتند که حمایت نخست وزیر پاکستان از «زک گلدسمیت» نامزد انتخابات شهرداری لندن به ضرر وی تمام می شود زیرا در این کشور «عمران خان» را مدافع و پشتیبان طالبان می شناسند؛ وی همچنین اقدامات طالبان را مبارزه ای مقدس در راه خدا بیان کرده است.

به گزارش تحریریه، تارنمای روزنامه «ایندیپندنت» چندی قبل نوشت، رابطه «زک گلدسمیت» با «عمران خان» نخست وزیر پاکستان و مدافع اصلی طالبان، مشکلات بزرگی را برای شهردار احتمالی لندن ایجاد کرده است.

عمران خان کریکت باز معروف پاکستانی که وارد عرصه سیاست شده است از گلدسمیت پشتیبانی می کند اما نخست وزیر پاکستانی دارای چنان شخصیتی نیست که ارتباط با وی بتواند به نماینده ریچموند پای صندوق های رای برای انتخاب شهردار کمک کند.

تصور کنید برای یک نامزد در انتخابات شهرداری لندن چقدر می تواند بد باشد فردی که از وی تمجید می کند حامی و مدافع اصلی گروه تروریستی طالبان است. عمران خان فردی است که برچسب مدافع طالبان را دارد و گلدسمیت آشکارا در مبارزات انتخاباتی از دوستی و نظرات عمران خان تمجید می کند.

خویشاوندی گلدسمیت با عمران خان حکایت از آن دارد که زک روی رای آسیایی های لندن حساب باز کرده است. این در حالی است که وی چندی قبل به «صادق خان» رقیب انتخاباتی خود حمله کرد و وی را فردی رادیکال و عامل تفرقه خطاب کرد.

چند هفته قبل عمران خان توئیتی را در حمایت از گلدسمیت منتشر کرد و از اهالی لندن خواست تا به وی رای بدهند. همان روز گلدسمیت از عمران خان به خاطر حمایتش تشکر کرد. این دوستی البته سابقه طولانی دارد. در سال ۲۰۱۰ هم عمران خان در کمپین انتخاباتی گلدسمیت فعالیت کرد و با ورود به مسجدی از همه خواست تا وی را به عنوان یک نماینده مجلس انگلیس تقویت کنند.

در این دوره وقتی از گلدسمیت پرسیده شد که آیا از دیدگاه و اقدامات عمران خان در مورد طالبان مطلع است، او جوابی نداد. اما وقتی یک سوال بی اهمیت از گلدسمیت پرسیده شد به آن جواب کاملی داد. در همان سال ها اما طالبان اقدامات تروریستی بسیار خشنی را انجام داد. در سال ۲۰۱۴ طالبان پاکستان بیش از ۱۳۰ کودک را در مدرسه ای در پیشاور پاکستان قتل عامل کردند. یک حمله انتحاری در لاهور علیه مسیحیان و کودکان هم توسط این گروه انجام گرفته بود.

عمران خان متهم است که برای گفت وگو با این گروه تروریستی به دولت فشار وارد می کند. در سال ۲۰۱۲ تحلیلگران پاکستانی می گفتند که عمران خان معتقد است طالبان پاکستان برای خود دلیل مشروعی دارند و گفت وگو و سازش با آن ها امکان پذیر است.

پس از آنکه طالبان در سال ۲۰۱۰ به «ملاله یوسف زی» حمله کردند عمران خان از محکوم کردن این گروه تروریستی خودداری کرد و در عوض وقتی باب مذاکره باز شد طالبان به گونه ای رفتار کرد گویی عمران خان نماینده آن ها در گفت وگو ها است.

طبق گزارش ایندیپندنت، گلدسمیت اعتقاد داشته است که عمران خان برای مشکلات اسلام آباد پاسخ دارد اما وی درمان مشکلات پاکستان نیست همانطور که زک گلدسمیت حلال مشکلات لندن نیست. حال هر دیدگاهی داشته باشید، عمران خان فردی است که وقتی پس از حمله طالبان به ملاله در بیمارستان به دیدار وی رفت به وی که مجروح بود گفت: طالبان افرادی هستند که با اشغالگری خارجی در افغانستان می جنگند، آن ها در حال مبارزه در یک جنگ مقدس هستند.

پایان/

۱۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۴
کد خبر: 12414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =